Djeca iz DV Šuškalica sudjelovala su na radionicama u OŠ Petar Preradović

Djeca iz DV Šuškalica sudjelovala su na radionicama u OŠ Petar Preradović organizirane u sklopu projekta "Jačanje STEM vještina u vrtićima"

Teme radionica:
Gospodarenje otpadom (prof. Anita Šimac i Renata Cvetkoski)
Onečišćenje obala i mora (prof. Margarita Morić)

IZLET RODITELJA, ODGOJITELJA I DJECE 08.06.2024. RANCH DOLINA JELENA

Druženje u veseloj i opuštenoj atmosferi na Ranchu Dolina jelena odvijalo se kroz edukativni program uz degustaciju domaćih proizvoda. Djeca su imala priliku hraniti jelene kukuruzom i zobi te biti u njihovoj blizini. Uživali smo upoznavajući jelene lopatare, crne svinje, konje...Bio je to predivan doživljaj prirode za djecu i odrasle.

15. veljače 2024. - Predškolci DV Šuškalica na radionici „Kako Zemlja diše"

"Let's STEM together" - STEM tjedan (12.-16. veljače 2024.) Odjel za mlade Gradske knjižnice Zadar

27. veljače 2024. - POZIV NA RODITELJSKI SASTANAK

POZIV NA RODITELJSKI SASTANAK

"Djetinjstvo uz ekrane"

27.02.2024., u 17h

12.-16. veljače 2024. - Let's STEM together - STEM tjedan

Let's STEM together u okviru projekta „Jačanje STEM vještina u osnovnim školama u Zadarskoj županiji" - STEM COUNTY. STEM tjedan pod sloganom Let's STEM together, održat će se od 12.-16. veljače 2024. godine u vremenu od 9:00 do 18:00 sati u novootvorenom Odjelu za mlade Gradske knjižnice Zadar, Ulica Stjepana Radića 11B, Zadar...

Više informacija...

5. veljače 2024. - Posjet predškolaca Osnovnoj školi Stanovi Zadar

U ponedjeljak, 5. veljače 2024., predškolci DV Šuškalica posjetili su Osnovnu školu Stanovi Zadar. Posjet je započeo toplim dočekom ravnatelja škole, Markice Perića i školskog pedagoga, Vedrana Mijolovića. Djeca su imala priliku posjetiti 1. razred i sudjelovati u školskim aktivnostima. Razgledali su unutrašnji vrt s agrumima i vanjsku učionicu (s brojnim inovativnim didaktičkim sredstvima) koja je rezultat sudjelovanja škole u Stem projektu. Nakon toga, posjetili su školsku knjižnicu gdje im je knjižničarka Božena Ivankov pročitala pričicu „Izgubljena slova" i razgovarala s njima o važnosti čitanja i stvaranja priča. Posjet su završili sudjelovanjem na satu tjelesne i zdravstvene kulture koji se održavao s učenicima predmetne nastave te su se za kraj poigrali na dječjem igralištu izgrađenom za potrebe djece iz produženog boravka.


Posjet školi je djeci omogućio uvid u školske obveze i približio život u školi te na taj način malo olakšao proces prilagodbe koji donosi prijelaz iz vrtića u školu.